EPA ja DHA rasvahapot

DHA ja EPA

DHA ( dokosaheksaeenihappo) on omega-3-rasvahappoihin kuuluva monityydyttymätön rasvahappo, jota saadaan lähinnä kalasta. Vaikuttaa erityisesti sydämen, näköaistin ja aivojen toimintaan.

EPA (eikosapentaeenihappo) on omega-3-rasvahappoihin kuuluva monityydyttymätön rasvahappo, joka vaikuttaa erityisesti sydämen terveyteen.

DHA ja EPA peräisin kasviplanktonista

Omega-3:n EPA ja DHA -rasvahappoja muodostuu kaloihin niiden ravintona käyttämästä kasviplanktonista. EPA ja DHA taas puolestaan toimivat elimistössämme solukalvojen rakennusosina ja ovat siksi elintärkeitä ihmisen terveydelle ja hyvinvoinnille. Elimistömme ei voi valmistaa niitä itse, vaan omega-3-rasvahappojen saanti täytyy turvata säännöllisesti ravinnon tai ravintolisän avulla.

Terveyden ja hyvinvoinnin kannalta on tärkeää, että omega-3 rasvahappojen saanti on säännöllistä ympäri vuoden ja on tärkeää kiinnittää huomiota riittävään vuorokautiseen omega-3 saantiin. Nykyisten ravitsemussuositusten mukaan aikuisen tulee saada päivittäin omega-3 rasvahappoja 1 % päivittäisestä kokonaisenergiasta, eli n. 1-2 grammaa. Terveyden ja hyvinvoinnin kannalta on tärkeää, että omega-3 rasvahappojen saanti on säännöllistä ympäri vuoden – myös kesäaikaan.

Riitta Rautakoura, Doctrina Oy tekstin pohjalta.

Paras Lysi-tuote minulle

Lysi-sarjasta löytyy jokaiselle käyttäjälle sopiva omega-3-valmiste päivittäiseen käyttöön. Luotettavista Lysi-tuotteista saat tarvittavia omega-3-rasvahappoja. Osaan tuotteista on lisätty myös D- ja E-vitamiineja.

Lue lisää

Vastuullisuus

Lysin toiminnan kulmakivi on vastuullisuus ympäristön hyvinvoinnista. Kalanpyynnissä noudatetaan kestävän kalastuksen periaatteita ja pyyntiin käytetään vain elinvoimaisia, uusiutuvia kalakantoja, joiden olemassaolo ei ole uhattuna.

Lue lisää