Kalaöljy sisältää monityydyttymättömiä omega-3-rasvahappoja,
joista tärkeimpiä ovat eikosapentaeenihappo EPA ja dokosaheksaeenihappo DHA.

Omega-3:n EPA ja DHA -rasvahappoja muodostuu kaloihin niiden ravintona käyttämästä kasviplanktonista. EPA ja DHA taas puolestaan toimivat elimistössämme solukalvojen rakennusosina ja ovat siksi elintärkeitä ihmisen terveydelle ja hyvinvoinnille. Elimistömme ei voi valmistaa EPA ja DHA rasvahappoja itse, vaan omega-3-rasvahappojen saanti täytyy turvata säännöllisesti ravinnon tai ravintolisän avulla.

Terveyden ja hyvinvoinnin kannalta on tärkeää, että omega-3 rasvahappojen saanti on säännöllistä ympäri vuoden. Omega-6 rasvahappojen saanti ravinnosta on nykyisellään riittävää ja jossain määrin jopa liiallista. Siksi on tärkeää kiinnittää huomiota riittävään vuorokautiseen omega-3 saantiin.

Nykyisten ravitsemussuositusten mukaan aikuisen tulee saada päivittäin omega-3 rasvahappoja 1 % päivittäisestä kokonaisenergiasta, eli n. 1-2 grammaa.

Terveysvaikutukset

Omega-3-rasvahapoilla on runsaasti suotuisia vaikutuksia.

Kalaöljyssä omega-kolmoset ovat suoraan elimistölle käyttökelpoisessa muodossa. Omega-3 rasvahapoista tärkeimmät ovat pitkäketjuiset monityydyttymättömät rasvahapot EPA (eikosapentaeenihappo) ja DHA (dokosaheksaeenihappo). EPA:n ja DHA:n terveyshyödyistä on runsaasti kliinistä näyttöä

Saantisuositukset

Omega-3-rasvahapot ovat kaikille elintärkeitä ravintoaineita, joita tarvitaan joka päivä.

Valtion ravitsemusneuvottelukunnan suositusten mukaan kalaa tulisi nauttia ainakin kaksi kertaa viikossa kalalajeja vaihdellen. Saman määrän omega-3-rasvahappoja saa nauttimalla esimerkiksi yhden Lysi Omega-3 Forte kapselin päivässä.

Suomen Sydänliiton mukaan EPA- ja DHA-rasvahappoja tulisi 2000 kcal:n päivittäisellä energiankulutuksella saada vähintään 250 milligrammaa vuorokaudessa.

Omega-3 tarve ympärivuotista

Muista tärkeät rasvahapot myös kesällä!

Omega-3 rasvahapot ovat elimistölle välttämättömiä yhdisteitä, joita kehomme ei pysty itse valmistamaan. Terveyden ja hyvinvoinnin kannalta on tärkeää, että omega-3 rasvahappojen saanti on säännöllistä ympäri vuoden – myös kesäaikaan.

Paras Lysi-tuote minulle

Lysi-sarjasta löytyy jokaiselle käyttäjälle sopiva omega-3-valmiste päivittäiseen käyttöön. Luotettavista Lysi-tuotteista saat tarvittavia omega-3-rasvahappoja. Osaan tuotteista on lisätty myös D- ja E-vitamiineja.

Lue lisää

Vastuullisuus

Lysin toiminnan kulmakivi on vastuullisuus ympäristön hyvinvoinnista. Kalanpyynnissä noudatetaan kestävän kalastuksen periaatteita ja pyyntiin käytetään vain elinvoimaisia, uusiutuvia kalakantoja, joiden olemassaolo ei ole uhattuna.

Lue lisää