Sydämen ja verisuonten hyvinvointi

Rasvat vaikuttavat sydämen ja verisuonten hyvinvointiin

Solujen sekä hermoston rakennusaineena tarvitaan rasvahappoja. Rasva on myös hyvä energian lähde. Rasvat sisältävät myös jonkin verran rasvaliukoisia vitamiineja. Tyydyttymätön rasva on tärkeää myös tyypin 2 diabeetikoille, sillä se edistää verisuonten terveyttä, on tärkeä osa kohonneen verenpaineen hoidossa sekä saattaa hieman lievittää matala-asteista tulehdusta, mikä on monen kansansairauden taustalla.

Välimerenruokavalio ja ylipäänsä monipuolinen kokonaisruokavalio on tärkeää, sillä niiden avulla rakennetaan hyvää terveyttä. Yksittäisillä ravintoaineilla ei silloin niinkään ole merkitystä. “Välimerenruokavalion voi toteuttaa myös täysin kotimaisilla aineksilla. Esimerkiksi kotimaisessa rypsiöljyssä on parempi rasvahappokoostumus kuin oliiviöljyssä”, ravintosuunnittelija EMT Heli Salmenius-Suominen neuvoo syömään myös riittävästi kasviksia, palkokasveja ja täysjyväviljaa.

“On hyvä pitää mielessä, että rasvojen terveysvaikutukset näkyvät usein vasta vuosien käytön jälkeen. Korkeaa kolestroliarvoakaan ei välttämättä huomaa, ennen kuin eteen tulee esimerkiksi valtimon tukkeuma. Perinnöllisyys vaikuttaa siihen, miten helposti rasvojen vaikutukset alkavat näkyä terveydessä. Moni ajattelee, että terveys on hyvä ja olo tuntuu mukavalta, joten ei tarvitse miettiä syömisiä. Vuosien päästä tilanne voi kuitenkin olla aivan toinen, jos ruokavaliota ei ole mietitty ajoissa”, Heli Salmenius-Suominen toteaa.

Riitta Rautakoura, Doctrina Oy tekstin pohjalta.

Paras Lysi-tuote minulle

Lysi-sarjasta löytyy jokaiselle käyttäjälle sopiva omega-3-valmiste päivittäiseen käyttöön. Luotettavista Lysi-tuotteista saat tarvittavia omega-3-rasvahappoja. Osaan tuotteista on lisätty myös D- ja E-vitamiineja.

Lue lisää

Vastuullisuus

Lysin toiminnan kulmakivi on vastuullisuus ympäristön hyvinvoinnista. Kalanpyynnissä noudatetaan kestävän kalastuksen periaatteita ja pyyntiin käytetään vain elinvoimaisia, uusiutuvia kalakantoja, joiden olemassaolo ei ole uhattuna.

Lue lisää